Tante Sidonia

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 27-12-2004 | 56 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 ons kipfilet in stukjes
  • 1 ui
  • 250 gram tauge
  • 10 eetl ketchup
  • 10 eetl ketjap (zoet)
  • 3 a 4 eetl bruine suiker
  • 5 eetl pindakaas (afgestreken)
  • 2 eetl azijn
  • 1 mespuntje sambal (naar smaak)
  • 1 groot blik perziken (optioneel)
  • rijst

Bereiden

- rijst koken - ui fruiten - kip erbij en bakken - in apart bakje: pindakaas, ketchup, ketjap, bruine suiker, azijn en sambal goed door elkaar roeren - dit mengsel toevoegen aan de kip - perzik erbij (hoeft niet, als je niet van zoet houdt kan je dit weglaten) - als laatste de tauge toevoegen

Bronvermelding