Garnalensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 1 el boter
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el cognac
  • 1 pot visfond (380 ml)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 tl dragon
  • 1 visbouillontablet
  • 10 sprietjes bieslook
  • 2 dl slagroom
  • 125 gr gepelde roze garnalen
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

Tomaten in kokend water dompelen en onder koud water ontvellen. Tomaten in vieren snijden, pitjes verwijderen en in stukjes snijden. Boter verhitten. Tomaatstukjes met chilipoeder en cognac afgedekt in ca. 2 minuten zachtjes smoren. Fond, wijn en dragon toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en afgedekt ca. 3 minuten laten koken. Met een staafmixer tot gladde soep pureren. Bieslook fijnsnijden. Room door de soep roeren. 1/4 deel van de garnalen achterhouden voor de garnering en de rest door de soep roeren. Soep nog heel even doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Soep over de borden verdelen en garneren met de rest van de garnalen en de bieslook. Serveren met broodjes en boter.

Bronvermelding