Zuurkoolsigaartjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 07-10-2014 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr. witte-wijnzuurkool
  • 4 vellen diepvries filodeeg, ontdooid
  • 0,5 eetl. nigellazaadjes* of zwart sesamzaad
  • 6 ontpitte, gedroogde pruimen, in dunne reepjes
  • boter

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Smelt 4 eetl. boter in een koekenpan. Knijp het vocht uit de zuurkool. Roer de pruimen door de zuurkool. 2. Snijd de filodeegvellen doormidden. Leg de brede kant voor je, strijk op de zijkanten met een kwastje wat gesmolten boter. Verdeel onderaan het velletje wat zuurkoolmengsel, vouw de zijkanten naar binnen en rol stevig op. Maak zo 8 zuurkoolsigaartjes. 3. Leg de sigaartjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Bestrijk rondom dun met gesmolten boter en bestrooi met de zaadjes. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ze in 10 minuten licht goudkleurig. Wil je ze direct serveren, bak ze dan nog 2-3 minuten langer. Laat ze anders afkoelen en bewaar ze verpakt in aliminiumfolie tot gebruik. Voor gebruik 5 minuten opwarmen in oven van 200 -220 graden C. Note: De sigaartjes komen uit het recept: 'reepeper, zuurkoolsigaartjes en vijg-hamrolletje', maar reepeper staat echter bij ons nooit op het menu!

Materialen

*nigellazaadjes zijn bij Indiase winkels en toko's te koop. Voorbereiden: kan 's ochtends of begin uiterlijk 40 minuten van tevoren.

Bronvermelding