Ajam smoor van kipreepjes met gebakken prei en tomaat

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 05-09-2011 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram witte rijst
  • 400 gram kipfilet
  • 2 vleestomaten
  • Conimex wokolie
  • 1 bakje boemboe ajam smoor
  • 400 gram preiringen
  • gebakken uitjes

Bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Was en snijd de tomaten in partjes. Laat een grote wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok hierin de kipreepjes 3 minuten. Meng er 200 ml water en de boemboe doorheen en laat het zo 10 minuten pruttelen. Wok in een koekenpan ondertussen de preiringen 3 minuten in een beetje olie. Roerbak dan de tomatenpartjes een paar minuten mee. Verdeel de ajam smoor over 4 borden en schep de gebakken prei en tomaat ernaast. Bestrooi de warme rijst royaal met gebakken uitjes en zet ook nog een kommetje op tafel. Lekker met Atjar tjampoer.

Bronvermelding