'Hakusai soep', van Ronny, Japanse koolsoep met taugé en noodles

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 16-03-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g hakusai en .......

Bereiden

300 g hakusai* 100 g taugé 50 g noodles, rijstnoodles, udon, mie 1 l groente,- of kippenbouillon 2 eetl soyasaus 1 eetl rijstwijn of sake zout peper snuifje poedersuiker enkele plukjes koriander - Kook de bouillon. Doe de fijngesneden hakusai (Chinese kool) bij de bouillon en laat 2 minuten meekoken. Laat de noodles in kokend water weken zoals op de verpakking vermeld staat. Voeg de soyasaus, poedersuiker, rijstwijn, zout en peper en even later de soyascheuten (taugé). Doe de noodles in een vergiet en laat uitdruppelen. Doe de noodles bij de soep en laat 1 minuutje meewarmen. - Verdeel de soep in diepe kommetjes en garneer de soep met de korianderplukjes. Dien warm op. - *Chinese kool

Bronvermelding