Zalmtimbaaltje (op een bedje van sla)

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 04-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr. gerookte zalm of zalmsnippers (voor de vulling)
  • 250 ml. crème fraîche
  • bieslook
  • 250 gr. gerookte zalm voor de bekleding
  • sla
  • pijnboompitten, geroosterd
  • olijfolie

Bereiden

Bekleed de glaasjes met keukenfolie en daarna met de zalm en laat de zalm overhangen. Doe de 300 gram gerookte zalm of zalmsnippers samen met de crème fraîche in de keukenmachine en maak er een mooie mousse van. Vul het beklede timbaaltje en vouw de zalm naar binnen. Zet de glaasjes 4 uur in de koelkast. Leg wat sla met pijnboompitten en bieslook op een bord, besprenkel met olijfolie en zet daar de timbaaltjes op.

Materialen

4 mooie ronde glaasjes, keukenfolie, keukenmachine

Bronvermelding