Hartige bladerdeegtaartjes met aubergine en verse geitenkaas

Anders, Hapje, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 06-04-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 aubergine, in plakken van ca. 0,5 cm dik
  • olijfolie
  • blaadjes van 3 takjes tijm
  • 4 tomaten, in plakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid en gehalveerd
  • 2 eetl. pesto of olijven- of tomatentapenade
  • 200 gr. verse geitenkaas
  • 50 gr. zwarte olijven, zonder pit, in stukjes
  • 1 bosuitje, fijngesneden
  • peper, zout

Bereiden

VOORBEREIDEN 1. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de aubergine. Laat de plakken uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met tijm, peper en zout. 2. Doe weer wat olie in de pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg de tomaat toe en bak heel kort (1,5 minuut) op hoog vuur mee. Haal uit de pan en laat afkoelen. 3. Verwarm de oven voor op 170 graden C. Spreid de bladerdeegplakjes uit op een bakplaat. Bak ze 5 minuten in de oven en laat ze afkoelen (ze moeten nog plat zijn). 4. Bestrijk het gebakken bladerdeeg met de pesto. Leg hierop de plakken aubergine en tomaat. Verdeel de verse geitenkaas erover en bestrooi met de olijvenstukjes. AFMAKEN 5. Verhit de oven op 200 graden C. en gratineer de open taartjes 5 minuten. Bestrooi ze met bosui en besprenkel ze met wat olijfolie. Serveer direct. Note: Evt. de gehalveerde bladerdeegplakjes nog een keer halveren. Dat eet makkelijker!

Bronvermelding