'Kip met zuurkool in bladerdeeg', verz. door Floris

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 16-05-2020 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g wijnzuurkool en ......

Bereiden

600 g wijnzuurkool 4 gebakken kippenbouten 3 eetl vleesjus 100 g uitgebakken spekjes 30 witte druiven 50 g gehakte walnoten 100 g gesmolten boter 8 tot 10 vellen bladerdeeg vers gemalen peper en zout 50 g boter om te bakken paneermeel bloem - Bak eerst de kippenbouten in wat boter. Laat de zuurkool goed uitlekken. Ontdoe de gebakken kippenbouten van de botjes en verdeel het vlees in stukjes. Halveer de druiven en verwijder de pitten. - Meng dan de zuurkool met de druiven, de uitgebakken spekjes, het bakvet van de spekjes en de gehakte walnoten. Voeg er de stukjes kip aan toe en breng op smaak met vers gemalen peper en zout. Bestrooi het werkvlak licht met bloem en leg hierop een plak bladerdeeg, bestrijk de plak met gesmolten boter en plak hierop, enigszins overlappend, weer een plak bladerdeeg. - Ga zo door tot een breedte van 4 plakken bladerdeeg. Bestrijk deze brede plak wederom met gesmolten boter en leg hierop weer 4 plakken bladerdeeg. Bestrijk de plakken wederom met gesmolten boter en bestrooi deze licht met paneermeel. Verdeel het zuurkoolmengsel in de lengte van het deeg over de helft van de oppervlakte. Rol dit nu voorzichtig en strak op. Leg deze gevulde deegrol op een ovenplateau op vetvrij papier en bestrijk met de overige gesmolten boter. - Plaats het geheel in een voorverwarmde oven op 180° en bak dit goudbruin af in ca 15 minuten. Als het geheel uit de oven komt, direct met een scherp mes in schuine punten snijden. De braadjus van de kippenbouten met een scheutje water loskoken en de vleesjus toevoegen. Even laten doorkoken, zeven en erbij serveren.

Bronvermelding