Paddenstoelensoep met gemberwortel. Een pittige soep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 04-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 15 gr. gedroogde Chinese paddenstoelen of
  • 125 gr. wilde paddenstoelen of kastanjechampignons
  • 1 liter hete groentebouillon
  • 75 gr. heel dunne eiernoedels
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2,5 cm. verse gemberwortel, geraspt
  • 0,5 theelepel mushroomketchup (paddenstoelensaus) facultatief
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • 125 gr. taugé
  • verse korianderblaadjes, ter garnering

Bereiden

Week de gedroogde Chinese paddenstoelen (als u die gebruikt) minstens 30 minuten in 300 ml. hete bouillon. Giet de zacht geworden paddenstoelen af en vang het vocht op. Snijd de steeltjes van de paddenstoelen en gooi ze weg. Snijd de hoedjes in plakjes en houd ze apart. Kook de noedels 2-3 minuten in kokend water. Stort de gekookte noedels in een vergiet en spoel ze af onder de kraan. Houd ze apart. Verhit op hoog vuur de zonnenbloemoliein een voorverwarmde wok of in een grote koekenpan met een zware bodem. Roer de knoflook en de gemberwortel door de hete olie en voeg de paddenstoelen toe. Roerbak alles 2 minuten op hoog vuur. Giet de (rest van de) groentebouillon (en het vocht van de geweekte paddenstoelen) erbij. Breng de inhoud van de pan aan de kook. Voeg de mushroom ketchup en de sojasaus toe. Roer de taugé erdoor en laat het geheel pruttelen tot de taugé beetgaar is. Verdeel de noedels over soepkommen en schep de soep erop. Garneer met wat koriander en dien meteen op.

Bronvermelding