Earl Grey thee cake

Gebak, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 80 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 28-12-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • 250 ml sterke Earl Grey thee
  • 250 g gedroogd fruit (rozijnen, abrikozen, pruimen)
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 groot ei
  • 50-75 g walnoten
  • 5 klontjes rietsuiker, verkruimeld

Bereiden

Vet een cakeblik in en bekleed het met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter, suiker, thee en het fruit in een steelpan en breng het langzaam aan de kook en roer gedurende 5 minuten. Laat het goed afkoelen. Zeef de bloem in het beslag en roer het er doorheen. Doe de rasp en sap van de citroen erdoorheen, het ei en de walnoten. Doe alles in het cakeblik en strooi er de verkruimelde klontjes suiker overheen. Minstens 75 minuten in de oven, controleer goed of de cake al klaar is. Af laten koelen in het bakblik.

Materialen

Cakeblik; bakpapier; oven; steelpan; lepel; zeef; rasp.

Bronvermelding