Roodbaars met citruscompote

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g roodbaarsfilet
  • 1 handvol laurierblaadjes
  • 2 el boter
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 4 st sinaasappels
  • 2 st citroenen
  • 1 dl olijfolie
  • 1 st rode paprika
  • 1 handvol groene kruiden (basilicum, munt, rucola, etc)

Bereiden

Rooster de paprika in een hete oven of onder de gril. Verwijder de pitjes en schil en snijd het paprikavlees in reepjes. Leg de vis op aluminiumfolie op een bedje van laurierblaadjes en een scheutje water in de oven (gasovenstand 3), bestrooi met zout en peper en leg op ieder stuk een klontje boter. Stoom de vis tot deze gaar is, maar nog wel een beetje glazig (minuut of 5-10). Snijd de sinaasappel en citroen in partjes en daarna in stukjes en verwarm deze in de olijfolie, laat ze niet bakken. Strooi de groene kruiden over verwarmde borden, lepel hierover de verwarmde sinaasappel en citroen samen met de paprikareepjes en leg hierop de vis.

Materialen

oven aluminiumfolie

Bronvermelding