Mandarijnen gevuld met pate en gorgonzola

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 07-02-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 mandarijnen zonder pit
  • 75 g gorgonzolakaas
  • 75 g pate met groene pepers
  • 3 takjes peterselie
  • 8 spriet bieslook
  • 1/2 zakje gepelde walnoten (45 g)
  • 1 eetl vieux
  • 4 snee witbrood

Bereiden

Snij van de bolle kant van mandarijnen het kapje af. Haal het vruchtvlees eruit. Witte velletjes verwijderen. In partjes verdelen en in kleine stukjes snijden. Met nat mes Gorgonzola en pate in kleine stukjes snijden. In kopje peterselie en bieslook fijnknippen. De walnoten fijnhakken. In een kom doen: Helft van mandarijnen-stukjes, Gorgonzola en helft van peterseliemengsel. Door elkaar mengen en dit in 4 mandarijnen scheppen. In een kom doen: Rest van mandarijnen-stukjes, pate, walnoten, rest van peterseliemengsel en de vieux. Ook door elkaar mengen en dit in 4 andere mandarijnen scheppen. De bereiding: Rooster in een broodrooster of oven de sneetjes mooi lichtbruin. Snij uit elk sneetje 2 rondjes met doorsnede van 5 cm. (Gebruik hiervoor een omgekeerd glas) Leg op 4 bordjes 1 kaasmandarijn en 1 patemandarijn. Leg de toostrondjes ernaast en garneer met een boterkrul.

Materialen

Kommen, oven of broodrooster.

Bronvermelding