Perzikcoupe met warme chocoladesaus met een vleugje cognac

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 18-07-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote perziken of perziken uit een pot
  • 3 eetl. suiker*
  • 0,5 vanillestokje*
  • 50 gr. bitterzoete chocolade
  • 6 eetl. perzikenvocht
  • 6 eetl. room
  • 2 eetl. cognac
  • 300 gr. vanille-(room)ijs

Bereiden

* Suikersiroop: 4 eetl. water en de suiker met het vanillestokje. 1. De perziken pellen, halveren, de pit verwijderen en ze zachtjes gaar pocheren in de suikersiroop. 2. De chocode in kleine stukjes breken; met de zes lepels perzikvocht en de room onder voortdurend roeren verhitten. Voorzichtig: de chocolade moet smelte, maar de saus mag niet koken. Langzamer en veiliger gaat dit au-bain- marie (heet waterbad). De chocoladesaus op smaak brengen met de cognac. 4. Het ijs in zestien blokjes snijden; deze over 4 glazen of schaaltjes verdelen. Op iedere portie ijs twee halve perziken* leggen. 5. De zeer warme schocoladesaus hierover gieten. * Je kunt de perziken (uit de pot) ook in schijfjes snijden en rondom het ijs leggen.

Materialen

OOK: 4 glazen of schaaltjes

Bronvermelding