Zeebaars in een pakketje (Branzino al cartoccio)

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 11-12-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1-2 eetl. olijfolie
  • 2 zeebaarzen ca. 350 gr. p. stuk, schoongemaakt en geschubd
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 4 (verse) laurierbladeren
  • 2 takjes tijm
  • 6 dunne schijfjes citroen

Bereiden

Snijd 2 grote rechthoeken uit het bakpapier, die groot genoeg zijn om de vissen goed te verpakken. Bestrijk het papier met een beetje olie. Strooi zout en peper in de buikholte van de vis. Stop in elke vis 2 laurierbladeren, de tijm en de schijfjes citroen. Leg een vis op één helft van een papier, giet er witte wijn of citroensap over en vouw de andere helft van het papier losjes over de vis. Vouw de hoeken goed samen. Doe hetzelfde met de andere vis en leg beide pakketjes op een bakplaat. Bak 20 minuten in een op 190 graden C voorverwarmde oven. Serveer meteen en open de pakketjes aan tafel. Opmerking Het verpakken van vis in papier is de beste manier om hele vis te bereiden (met uitzondering van grillen boven houtskool). Door het papier stoomt de vis in zijn eigen sappen gaar en neemt hij het aroma van de verse kruiden en wijn of citroen op. De gegeven bereidingstijd is perfect, de vis smaakt beter als hij net niet helemaal gaar is.

Materialen

bakpapier oven, bakplaat

Bronvermelding