Kabeljauw op een bedje van prei

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-09-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr. boter
  • 4 preien (alleen het wit) in plakjes
  • 50 gr. bloem
  • 1 ei
  • 50 gr. paneermeel
  • olijfolie
  • 4 kabeljauwfilets à 150 gr.

Bereiden

Smelt de boter in een pan,doe er de preien bij en fruit ze 5 minuten op niet te hoog vuur, roer af en toe. Zet het vuur laag, laat de prei 15 minuten zachtjes pruttelen en voeg zout en peper toe. Spreid intussen de bloem in een diep bord uit. Klop het ei in een ander diep bord los en doe het paneermeel in een derde diep bord. Verhit de olie in een grote pan. Haal de kabeljauwfilets eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel. Bak ze in zo'n 10 minuten in de hete olie goudbruin en gaar. Keer ze halverwege de baktijd. Haal ze er met een schuimspaan uit, laat ze uitlekken en bestrooi ze met zout. Leg ze op een warm bord en schep de prei er omheen. Variant voor de prei: Prei blancheren. Klontje boter smelten. Prei in boter smoren. Dunne béchamelsaus maken. Toevoegen (subtiel). OF: bij de gesmoorde prei een scheutje slagroom doen. Lekker met (gekleurde) pasta en citroenroomsaus.

Bronvermelding