Appelsoep

Soepen, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 22-12-2004 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 0,5 liter Slagroom
  • 2 kilo Golden Delicious
  • 0,2 dl Calvados
  • 2 dl Rode Wijn
  • 1 liter Riesling
  • 200 gram Boerenjongens
  • 200 gram Suiker
  • Kaneel
  • Kruitnagel

Bereiden

Schil twee appels en steek er bolletjes uit. Breng de rode wijn aan de kook en giet over de appelbolletjes, Schil overige appels en snijd ze in blokjes. Laat op laag vuur trekken met de riesling, suiker, kaneel en kruitnagel. Passeer door zeef. Breng op smaak met calvados. Schep appelbolletjes met wat boerenjongens in een soepbord, giet het wijnmengsel erover. Ganeer met quenelle geslagen room en takje mint.

Bronvermelding