Menu
'3 Pittige gevulde en gegrilde vleeshapjes' Leuk voor de feestdagen, dit is smullen voor groot en klein
Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 29-11-2017 | 7 keer bewaard
Ingrediënten
- varkensfilet
Bereiden
1/ varkensfilet met gember, paparika en bieslook
peper
zout
gekonfijte gember
ingelegde paprika
bieslook
2/ lamsgehakt met dadels en spek
verse dadels
gerookt spek, flinterdun gesneden
3/ kipfilet met saus in filodeeg
olie
sojasaus of pindasaus
filodeeg of bladerdeeg
1/ varkensfilet met gember, paparika en bieslook
De varkensfilet in hapklare stukjes verdelen. De stukjes kruiden met peper en zout en in een grilpan aanbakken. Een stukje geconfijte gember en een reepje opgelegde paprika erop leggen en vastbinden met een sprietje bieslook.
2/ lamsgehakt met dadels en spek
Balletjes rollen van het gekruide lamsgehakt. Het balletje in een dadel steken en er spek rond doen. Dit in een grilpan gedurende ongeveer 3 à 4 min. bakken .
3/ kipfilet met saus in filodeeg
De kipfilet in heel kleine blokjes snijden. Deze in een pan in een beetje olijfolie bakken. De kippenblokjes vermengen met soja of pindasaus vermengen, enkele druppels is genoeg. Verpak 1 koffielepel van de kippenblokjes in 1/4 vel filodeeg. Vouw ze zo op dat je driehoekjes verkrijgt. Om de randen te laten kleven, een beetje water op je vinger en langs de rand gaan en dichtvouwen en aandrukken. Deze in een oven van 200°C gedurende 3 à 4 min.
Bronvermelding
Inge Deyck