Aardappelsoep met oesterzwammen en spekjes

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g aardappelen, in kleine blokjes

Bereiden

300 g aardappelen, in kleine blokjes 800 ml groentebouillon 200 g gerookte spekblokjes 200 ml crème fraîche 400 g oesterzwammen, in dunne reepjes gescheurd 1 lente-uitje, in dunne ringetjes handvol verse peterselie, fijngehakt bereiden Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in de bouillon. Pureer tot een gladde soep in een blender of met de staafmixer. Bak ondertussen de spekjes uit en roer samen met de crème fraîche, de oesterzwammen, het lente-uitje en de peterselie door de bouillon. Laat de aardappelsoep nog 3 minuten trekken.

Materialen

Blender of staafmixer

Bronvermelding