Menu
Aardappelsoep met oesterzwammen en spekjes
Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 19-11-2017 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- 300 g aardappelen, in kleine blokjes
Bereiden
300 g aardappelen, in kleine blokjes
800 ml groentebouillon
200 g gerookte spekblokjes
200 ml crème fraîche
400 g oesterzwammen, in dunne reepjes gescheurd
1 lente-uitje, in dunne ringetjes
handvol verse peterselie, fijngehakt
bereiden
Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in de bouillon. Pureer tot een gladde soep in een blender of met de staafmixer.
Bak ondertussen de spekjes uit en roer samen met de crème fraîche, de oesterzwammen, het lente-uitje en de peterselie door de bouillon.
Laat de aardappelsoep nog 3 minuten trekken.
Materialen
Blender of staafmixer
Bronvermelding
kookboek 'Paddenstoelen' van Thea Spierings.