Stoofpeertjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 22-12-2004 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo stoofpeertjes(Gieser Wildeman)
  • 1 tl kaneel
  • 2 dl rode bessensap
  • 100 gram suiker

Bereiden

schil de peertjes steeltjes eraan, peren in een pan overgiet ze met bessensap. Bestrooi ze met kaneel en suiker en giet er zoveel water over dat ze net niet onder staan. Breng op hoog vuur het water aan de kook. (deksel op de pan) Draai het vuur laag en laat ze een paar uur stoven. Als ze gaar zijn dan in het vocht af laten koelen. Uit de pan scheppen en evt vocht tot 1/4 van oorspronkelijke volume in laten koken.

Materialen

grote pan

Bronvermelding