Humus met Griekse boerensalade

Brood/sandwiches, Buffet, 6 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 640 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 07-02-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram gedroogde kikkererwten (een pot kan natuurlijk ook
  • zeezout
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 100 ml olijfolie
  • peper (uit de molen)
  • turks brood
  • 6 tomaten, in dunne plakken
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 2 komkommers, in schijfjes
  • 200 gram kalamata olijven
  • 200 gram feta
  • 125 ml olijfolie (extra vierge)

Bereiden

1. Laat de gedroogde kikkererwten 1 nacht weken in water. 2. Laat ze uitlekken en doe ze in een pan met kokend water. Kook ze 1 uur, of totdat ze gaar zijn, op matig vuur, met het deksel erop. 3. Weer laten uitlekken en stamp ze fijn (in keukenmachine kan natuurlijk ook). 4. Doe het zeezout en de teentjes knoflook in een vijzel en maak het fijn. 5. Doe dit samen met 3 eetlepels versgeperst citroensap en de olijfolie bij de fijngestampte kikkererwten. 6. Breng het op smaak met peper en eventueel wat zeezout en zorg dat het mengsel glad is. 7. Serveren met salade en turks brood. Salade 1. Meng tomaten, ui, komkommer en olijven in een kom. Breng op smaak met zout en peper. 2. Brokkel de feta in grote stukken over de tomaten en besprenkel de salade met de olijfolie.

Materialen

Vijzel

Bronvermelding