Antipasta, tapa's en mezze van Goedele

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie materialen

Bereiden

roomkaas met radijsjes en bosui, afgekruid met peper en zout - vegetarische spread - auberginepasta - olijfjes - een blok brandnetelkaas - geroosterde sojaboontjes - tomaat-mozzarella: maak een spiesje van tomaat en mozzarellabolletjes op een prikker. Een basilicumblaadje maakt het af. - vegetarisch vleesbrood: meng notengehakt met eenzelfde hoeveelheid couscous (je kan ook kiezen voor bulgur of kamut), voeg er 250 ml water bij en 2 eieren. Meng goed. Kruid af met peper, zout, currypoeder en kipkruiden. Maak er een bol van en bak dit in een braadslee gedurende 25 minuten in een oven van 200°C. - gevulde champignons: vul grote champignons zonder steel op met kruidenkaas. Warm ze gedurende 10 minuten op in een oven van 180°C. - Krabsla: vul een glaasje met een bodem bereide bulgur, bedek met een laag in blokjes gesneden avocado. Kook eieren, meng met krab en mayonaise, kruid met peper en zout en schep hiervan een lepel in het glaasje. Garneer met basilicum. Om te dippen: - Bak 3 volkoren-tortillawraps in een anti-aanbakpan. Snijd in driehoekjes. - Steek 2 pitabroodjes in de broodrooster en snijd in driehoekjes. - Grissini-stokjes met olijvensmaak - Goedele bood de mensen ook een sneetje zelfgebakken brood aan. Om dit brood te maken, gebruikt ze de basisingrediënten broodmeel, gist, peper, zout en olie. Goedele’s geheime ingrediënt is pittenmix, te vinden in de biozaak.

Materialen

roomkaas radijsjes bosui peper zout auberginepasta olijven blok brandnetelkaas sojabonen tomaat mozarellabolletjes basilicumblaadjes notengehakt couscous eieren currypoeder kipkruiden champignons kruidenkaas bulger avocado krab mayonaise 3 tortillawraps (volkoren) 2 pitabroodjes grissini-stokjes met olijvensmaak

Bronvermelding