10 lunchsuggesties uit “De Lunchbox”

Brood/sandwiches, Lunch, 1 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • Pitabroodje

Bereiden

Pitabroodje gevuld met reepjes gare (of gerookte) kipfilet, gemengd met gehakte gedroogde abrikozen, peterselie en reepjes sla. Gebruik wat Griekse yoghurt om alles te binden. Wrap met coleslaw. Gebruik voor de vulling sliertjes rauwe kool of sla, geraspte wortel, geroosterde zonnebloempitten, pecannoten en wat sultanarozijnen. Schep er wat mayonaise of Griekse yoghurt door en breng op smaak met zout en peper. Schep er desgewenst repen paprika door. Schep wat vulling op de onderkant en rol op. Vouw de onderkant van de wrap (roti, burrito, koude pannenkoeken, tortilla of platbrood) over de vulling en vouw er dan halverwege de linkerkant over. Vouw de rechterkant tot over de linkerkant om zodat de vulling is ingesloten. Zachte volkoren bolletjes besmeerd met chutney, milde mosterd, mierikswortel, sla en dun gesneden, opgerolde rosbief. Licht roggebrood besmeerd met tzatziki, wat slablaadjes en dunne plakken koud, gebraden lamsvlees erop. Maal er wat zwarte peper en zout over. Slawrap met zalm. Was grote bladen kropsla en dep ze droog. Doe er een dunne plak gerookte zalm op met in het midden een schepje romige mierikswortelsaus. Rol het blad losjes in zijn natuurlijke richting om de vulling en maak vast met een cocktailprikker. Wikkel voor een decoratieve afronding een geslonken spriet knoflookbieslook eromheen en bind vast. Voeg desgewenst wat gehakte cornichons toe als aanvulling op de andere smaken. Thaise kipwraps. Roerbak reepjes kipfilet in een beetje hete olie (sesam of arachide). Voeg reepjes paprika, knoflook, ui, courgette en flink wat sesamzaad toe. Roerbak toe de kip net gaar is en de groenten bijtgaar zijn. Sprenkel er wat sojasaus over en schep er wat pindakaas door. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Schep de vulling met verse korianderblaadjes op een wrap (of naanbrood, roti, koude flensjes etc) en rol zo op dat de vulling is ingesloten (zie boven). Pistolets met worst en mosterd. Snijd pistolets of minibaquettes open en besmeer ze met grove mosterd en een beetje mayonaise. Leg er plakjes pruimtomaten op (zonder zaad) en breng op smaak met zout en peper. Leg er een gegrilde of gebakken worst op – koude varkenssaucijsjes of rookworstjes bijvoorbeeld. Het broodje eet makkelijker als u de worst in de lengte in plakken snijdt. Rookvleessandwich. Smeer roomkaas (desgewenst met een smaakje zoals Boursin) over een snee brood. Strooi er alfalfa over. Besmeer een tweede snee brood met zoete chilisaus en leg de twee sneden op elkaar. Besmeer de buitenkant van de sandwich met een dun laagje roomkaas en leg er royaal plakjes rookvlees op. Snijd voor het gemak de sandwich in vierkantjes voor u het brood met het vlees belegt. Dubbeldekker BLT. Besmeer drie sneden volkoren brood met romige mierikswortel. Bedek de eerste snee met slablaadjes en plakjes tomaat (het zaad verwijderd), en leg er dan de tweede snee brood op. Strooi er royaal stukjes gebakken bacon over en leg er de derde snee brood op. Maak vast met cocktailprikkers. Aardappelsalade in pitabrood. Kook gehalveerde krieltjes met schil tot ze gaar zijn en meng ze dan met mayonaise, ringetjes lente-ui, hardgekookt ei, krokante stukjes bacon en verkruimelde feta. Breng op smaak met zout en peper en voeg desgewenst wat waterkers en alfalfa toe. Vul er de opengesneden broodjes mee.

Bronvermelding