Pasta met paddestoelen en room

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 26-05-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • paddestoelen

Bereiden

Kook 350/400 gram grote pasta naar keuze en laat het uitlekken in een vergiet. Verhit in een wok of grote braadpan wat boter of olie en bak 400 gram paddestoelen, liefst gemengde zoals champignons, oesterzwammen etc. in grove stukken gesneden. Voeg na een minuut of 3/4 een fijngesneden ui toe en wat knoflook. Na een minuutje gaat er 1 deciliter groentebouillon en 250 gram doperwten (ontdooid uit de vriezer) en een paar flinke eetlepels tijmblaadjes bij. Na nog eens 3 minuten doen we de pasta in de saus samen met 1 deciliter room. Verwarm het geheel goed door. Op je bord bestrooien met geraspte oude kaas. Rode wijn is een must hierbij !

Bronvermelding