Tapas voor bij de borrel

Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 03-02-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakt

Bereiden

Kalfsgehaktballetjes in tomatensaus Benodigdheden 300 g kalfsgehakt zout & peper 1 dl olijfolie ½ theelepel paprikapoeder snuf cayennepeper ½ ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngesneden 2 tomaten, in blokjes gesneden 1 dl rode wijn 1 dl tomatenketchup Bereidingswijze Maak het gehakt aan met peper en zout en draai er kleine balletjes van. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin. Voeg de paprikapoeder en de cayennepeper toe en daarna de groenten. Blus het af met de rode wijn en voeg de ketchup toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen op een laag vuur. Gemarineerde varkensspiesjes Benodigdheden 300 g varkenshaas, in plakken gesneden Voor de marinade 1 theelepel paprika poeder 1 theelepel komijnpoeder snuf cayennepeper 3 dl droge sherry 200 gram spinazie gewassen kruidenboter Bereidingswijze Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en leg hier de plakjes varkenshaas minimaal een uur in. Spies de varkenshaas, dep het af met wat keukenpapier en bestrijk ze met wat olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en grill de spiesjes in ongeveer vijf minuten mooi bruin. Serveer ze op een bedje van spinazie en leg wat kruidenboter op ieder spiesje. Hollandse tapa van rookworst Benodigdheden 1 rookworst, in plakjes 1 ui, in ringen ½ courgette, in blokjes 1 prei, in ringen 1 Spaanse peper, in ringetjes 1 dl madera Bereidingswijze Bak de rookworst in een hete koekenpan zonder olie of boter bruin. Voeg dan alle groenten toe en bak dit nog 1 minuut op hoog vuur. Blus het dan af met de madera en laat het geheel nog 2 minuten op laag vuur inkoken. Warm serveren. Serveer alle tapas apart in schaaltjes en serveer er (stok)brood bij.

Bronvermelding