Romige rabarberpudding

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 blaadjes gelatine
  • 500 gr malse jonge rabarber
  • 1 dl appelsap
  • 75 gr suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 l slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 dl magere yoghurt
  • stijfgeslagen slagroom om te garneren

Bereiden

Week de galatine in ruim koud water. Snijd de schoongemaakte rabarber in stukjes van 1 cm. Breng de appelsap met de suiker aan de kook en laat hierin de rabarber in ca. 10 minuten beetgaar worden. Haal de pan van het vuur. Roer de uitgeknepen gelatine met de kaneel door de rabarbermoes. Laat onder af en toe roeren afkoelen tot het mengsel begint op te stijven. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Schep eerst de yoghurt en dan de slagroom door de rabarbermoes. Schep de pudding in een schaal en laat in de koelkast minstens 4 uur of een hele nacht opstijven. Garneer de pudding voor het serveren desgewenst met toefjes slagroom en serveer met kaneelkoekjes. Ook lekker: schep een handje in appelsap gewelde rozijnen door de rabarbermoes of vervang de yoghurt door gele vla.

Materialen

Schaal van ca. 1,5 liter

Bronvermelding