Perziken en frambozen met aardbeiensaus

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr aardbeien
  • 2 el suiker
  • 1 grote sinaasappel (het sap)
  • scheutje Grand Marnier
  • 4 rijpe perziken
  • 1 doosje frambozen
  • verse munt

Bereiden

Pureer de schoongemaakte aardbeien met de suiker en het sinaasappelsap in een keukenmachine en wrijf dit door een fijne zeef. Breng de saus op smaak met een scheut likeur en zet tot gebruik in de koelkast. Leg de perziken 1 minuut in kokend water, laat ze onder de koud water schrikken en trek het velletje eraf. Halveer ze en wip de pitten eruit. Verdeel de saus over 4 dessertborden en laat uitlopen tot het hele middenvlak is bedekt. Leg op elk bord 2 halve perziken met de holle kant naar boven. Vul de perziken met de frambozen en garneer met een blaadje munt. Schep er evt. nog een bolletje vanille of citroenijs bij.

Materialen

keukenmachine

Bronvermelding