4 Snelle aperitiefhapjes

Anders, Hapje, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g roomkaas (type philadelphia)

Bereiden

Tortillachips met hummus Bloemtortilla’s 1 bokaal of blik kikkererwten 1 teentje knoflook (geperst of fijngesneden) Olijfolie Citroensap 1 el gemalen sesam of tahin (sesampasta) ½ tl sesamolie Peper en zout Frituurolie Snijd de tortilla in driehoekjes en bak deze krokant en goudbruin in de hete frituurolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pureer de kikkererwten met de look, sesam of tahin en een flinke scheut olijfolie. Indien het pureren moeilijk gaat voeg je extra olie toe. Meng er naar smaak citroensap, sesamolie, peper en zout onder. Leg, vlak voor het opdienen, op elke tortillachips een hoopje hummus. Kwartelei met truffelsalsa 1 potje truffelsalsa (saus op basis van paddenstoelen en truffel) Kwarteleitjes (gekookt) Verdeel de truffelsalsa over kleine schaaltjes en leg hierop een eitje. Balletjes van roomkaas met gerookte zalm of tuinkruiden 200 g roomkaas (type philadelphia) Enkele plakjes gerookte zalm of fijngehakte tuinkruiden ¼ sjalot (fijngesneden) Peper en zout Meng de roomkaas met de sjalot, peper en zout. Snijd de zalm fijn of in snippers. Vorm balletje van het kaasmengsel en rol deze in de zalmsnippers of in de fijngehakte tuinkruiden. Leg elk balletje op een lepel en in een papieren vormpje.

Bronvermelding