Ossenhaas gevuld met basilicum en zongedroogde tomaten met een Portobello champignonsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 06-04-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr. ossenhaas, aan één stuk
  • 30 gr. basilicum, fijngesneden
  • 6 eetlepels zongedroogde tomaten in olie uitgelekt fijngesn.
  • boter
  • 250 gr. Portobello of kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 middelgrote sjalot, in plakjes
  • 2 eetlepels verse rozemarijn, fijngehakt
  • 0,25 liter rode wijn
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 0,5 liter vleesfond
  • 125 ml. slagroom
  • peper, zout, mosterd

Bereiden

Steek een aanzetstaal in de lengte door het vlees en draai het rond, zodat er een opening van 1 cm. breed ontstaat. Meng de fijngesneden basilicum met de uitgelekte en fijngesneden tomaten. Vul de ossenhaas met dit mengsel. Bak de ossenhaas in boter op hoog vuur rondom bruin en zet hem dan in een voorverwarmde oven op 225 garden C en braad hem in ca. 20 minuten rosé. Bak in de boter de Portobello champignons samen met de sjalot, knoflook en rozemarijn. Voeg de wijn, het vleesfond en klein stukje bouillontablet toe, Haal de champignons uit het vocht (anders blijft er niets van over) en laat het vocht op hoog vuur tot de helft inkoken. Klop de slagroom lobbig en voeg deze bij de saus. Breng het geheel eventueel op smaak met zout, peper en mosterd. Serveren met broccoli (3 minuten blancheren, uit laten lekken, roerbakken) en tagliatella of aardappelpuree (roosjes).

Materialen

aanzetstaal

Bronvermelding