'Caffè affogato, ijs en koffie, meer koffie', verz. door Allard

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 13-02-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • koffie en .......

Bereiden

Caffè affogato - vanille-ijs, roomijs of ....* 4 koppen espresso of sterke koffie kaneel of cacaopoeder - Schep in elk kopje een grote bol ijs. Schenk er dan de espresso bij en voor wie dat lekker vindt nog een scheutje likeur. Wel gelijk opdienen. - * i.p.v roomijs kan je ook chocolade- of kaneelijs gebruiken. - Tip Je kan het ijs nog bestrooien met stukjes gedroogd fruit of noten of bestrooien met een beetje kaneel of cacaopoeder. - In een beetje Italiaanse bar of restaurant kennen ze minstens twaalf serveer- en bereidingswijzen van koffie. - Caffè uno - de bekende espresso. Een sterke zwarte bak. Vooral voor na het eten. - Caffè due - Latte macchiato. Hete melk met een beetje koffie. - Caffè tre - Americano/lungo. Espresso met heel veel water, bijna een Hollandse kop. - Caffè quattro - Caffè Macchiato. Je raadt het al. Espresso met een beetje melk. - Caffè cinque - Caffè freddo. Koude koffie met suiker. - Caffè sei - Espresso doppio. Voor wie slapen kan maar nog niet wil, zeg maar. -- Caffè sette - Caffè latte. Koffie verkeerd. - Caffè otto - Caffè correto. Scheutje drank door de koffie. Heel correcte koffie. - Caffè nove - Caffè ristretto. Extra sterke espresso. Beperkt water toegevoegd. - Caffè dieci - Caffè affogato. Mmm. Vanilleijs, drank en espresso erover. - Caffè undici - Dit is cappucino. - Caffè dodici - Caffè Granita. Bevroren koffie met suiker. Geschaafd en licht smeltend. Met dank aan Arie Westeneng.

Bronvermelding