Calvodosappel met paté, amuse

Anders, Hapje, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 24-10-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 0,25 zoetzure appel (bijv. Elstar)
  • 3 eetlepels Calvados (slijter)
  • 50 gr. roompaté

Bereiden

Stukje appel schillen en in de lengte in 4 dunne plakken snijden. Uit elk palkje 2 sterretjes steken (of snijden). Calvados met sterretjes in kleine pan aan de kook brengen en 1 minuut zachtjes laten koken. Sterretjes in zeef laten uitlekken. Paté met natgemaakt mes in 8 gelijke plakken snijden. Met koele hand paté tot 8 mooie gelijkmatige balletjes rollen. Balletjes tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Bereiden: Appelsterretjes over vier grote eetlepels verdelen. Op elk sterretje 1 patéballetje leggen. Elk patéballetje met 2 kappertjes garneren. Wijn: Champagne demi-sec of Blanc-de-blanc demi-sec

Materialen

stervormig uitsteekvormpje

Bronvermelding