Menu
Calvodosappel met paté, amuse
Anders, Hapje, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 5 minuten,
Laatst aangepast: 24-10-2011 | 0 keer bewaard
Ingrediënten
- 0,25 zoetzure appel (bijv. Elstar)
- 3 eetlepels Calvados (slijter)
- 50 gr. roompaté
Bereiden
Stukje appel schillen en in de lengte in 4 dunne plakken snijden.
Uit elk palkje 2 sterretjes steken (of snijden).
Calvados met sterretjes in kleine pan aan de kook brengen en 1 minuut zachtjes laten koken. Sterretjes in zeef laten uitlekken.
Paté met natgemaakt mes in 8 gelijke plakken snijden. Met koele hand paté tot 8 mooie gelijkmatige balletjes rollen. Balletjes tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Bereiden:
Appelsterretjes over vier grote eetlepels verdelen. Op elk sterretje 1 patéballetje leggen. Elk patéballetje met 2 kappertjes garneren.
Wijn: Champagne demi-sec of Blanc-de-blanc demi-sec
Materialen
stervormig uitsteekvormpje
Bronvermelding
'Allerlekkerst' Kerstrecepten