Salade van gerookte en verse zalm. Altijd succes

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 03-09-2020 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr. gerookte (wilde) zalm, in vier porties verdeeld
  • 300 gr. (wilde)zalmfilet gepocheerd, in 4 porties verdeeld
  • 200 gr. (gemengde) sla, schoongemaakt
  • bosui, in fijne ringetjes gesneden, facultatief
  • 2 eetlepels cocktailsaus (of meer)
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • versgemalen zwarte peper, zout
  • cayennepeper, facultatief
  • 2 eetlepels slagroom (of meer)
  • whiskey, facultatief

Bereiden

Pocheer de zalmfilet in visbouillon en laat afkoelen. Verdeel in vier stukken. Laat de gerookte zalm op kamertemeratuur komen. DRESSING VOOR SLA: meng olie, azijn, mosterd, peper, zout en een paar druppels kokend water door elkaar. 3. Vermeng de bosui (facultatief) door de sla. Besprenkel de sla met de dressing en vermeng alles goed. DRESSING VOOR DE VIS: Roer de slagroom met een klein beetje whiskey (naar smaak) goed door de cocktailsaus. OPMAAK BORDEN: 'bepoeder' de bordranden fijntjes met cayennepeper. Verdeel de sla over de borden. Leg de gepocheerde zalm in het midden van de sla. Leg de gerookte zalm erom heen. Druppel de cocktailsaus over de vis. Zet rest van cocktailsaus in een kommetje op tafel (voor wie meer wil). Serveer met (stok)brood en een glas witte wijn (Chardonnay).

Bronvermelding