Groene pepersaus. Lekker bij gebakken varkenshaas

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 02-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 30 gr. bloem
  • 0,5 eetlepel tomatenpuree
  • 30 gr. boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1,5 eetlepel groene peperkorrels (potje)
  • 400 ml. vleesfond (pot 380 ml)
  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel cognac

Bereiden

Verhit de boter en fruit het uitje glazig. Roer er de bloem door en laat dit 1 minuut zachtjes pruttelen. Roer de tomatenpuree en de peperkorrels door. Schenk al roerende, beetje bij beetje, vleesfond , slagroom en cognac erbij tot de saus gebonden is. Breng op smaak met zout.

Bronvermelding