Menu
Groene pepersaus. Lekker bij gebakken varkenshaas
Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,
Laatst aangepast: 02-01-2010 | 2 keer bewaard
Ingrediënten
- 30 gr. bloem
- 0,5 eetlepel tomatenpuree
- 30 gr. boter
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1,5 eetlepel groene peperkorrels (potje)
- 400 ml. vleesfond (pot 380 ml)
- 4 eetlepels slagroom
- 1 eetlepel cognac
Bereiden
Verhit de boter en fruit het uitje glazig.
Roer er de bloem door en laat dit 1 minuut zachtjes pruttelen.
Roer de tomatenpuree en de peperkorrels door.
Schenk al roerende, beetje bij beetje, vleesfond , slagroom en cognac erbij tot de saus gebonden is.
Breng op smaak met zout.
Bronvermelding
'Bijzonder'