Salade met peer en blauwe kaas. In de zomer ook heerlijk als hoofdgerecht

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakken Pancetta
  • 2 eetlepels hazelnoten of walnoten, geroosterd
  • 4 stevige peren (Doyenne du Comice, Poire Williams)
  • 100 gr. (boter)sla*
  • 100 gr. Gorgonzola (Blue d'Auvergne, Roquefort) in stukjes
  • 4 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • witte Balsamico azijn

Bereiden

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in vieren. Kook de peren net gaar in een mengsel van 1 deel Balsamico azijn, 4 delen water en suiker naar smaak. Laat afkoelen. Bak de plakken pancetta knapperig in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag. Laat ze op keukenpapier uitlekken en breek ze in stukken. Rooster de hazelnoten in de koekenpan en hak ze fijn. Verdeel de sla over de borden. Leg de peer erop en verdeel de kaas erover. Klop de olie, witte wijnazijn en mosterd tot een dressing en voeg zout en peper naar smaak toe. Sprenkel de dressing over de salade en garneer met hazelnoten en pancetta. Serveer met knapperig brood en zoute boter en zet een zout en pepermolen op tafel. Wijn: frisse Chardonnay of lichte rode wijn 'Macon'of Beaujolais (Village of Grand Cru 'Fleurie)

Materialen

Voor hoofdmaaltijd van alle ingrediënten de dubbele hoeveelheid nemen

Bronvermelding