'Chocoladetaart met sinaasappeltwist' een echte topper

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 77 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram pure (70% of meer cacao)

Bereiden

200 gram pure (70% of meer cacao) 200 gram fijne suiker en een beetje voor de bakvorm 100 gram boter en een likje om vorm in te vetten 3 eieren Snuf kaneel Mespuntje zout Mespuntje piment Dopje cointreau Rasp van 1 sinaasappel 5 eetlepels bloem Voorverwarmde oven op 160 graden Smelt de boter en de chocolade au bain marie in twee verschillende bakjes. Meng de suiker en de eidooiers tot een schuimig zacht geheel. Voeg de gesmolten boter en de gesmolten chocolade daar aan toe en meng het tot een gladde massa. Voeg vervolgens de cointreau, sinaasappelrasp, kaneel en piment toe en klop de eiwitten in een andere bak met een snufje zout tot stijve pieken. Schep het eiwit er samen met de 5 eetlepels bloem grof doorheen, alsof je lucht in het mengsel probeert te scheppen. Ondertussen heb je natuurlijk het papiertje voor in de vorm ingevet met boter en beklopt met suiker, zoniet, snel doen dan! Stort het mengsel in je vorm en zet de taart 40 minuten in een oven op 160 graden. Zet de oven vervolgens uit en laat de taart in de dichte oven afkoelen. De taart is heerlijk met een bolletje vanille-ijs of een lepeltje creme fraiche of zure room en wat partjes goed geschilde sinaasappel. Een dag later is de taart misschien nog wel lekkerder, zoals ik al zei geduld is…!

Bronvermelding