Haas, Gestoofde haas

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 2880 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 08-02-2006 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 haas in stukken, liefst jong
  • 1 l rode wijn
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 1 stengel selderij, in stukjes
  • 1 wortel, gesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 6 jeneverbessen
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 mespunt marjolein
  • 1 mespunt tijm
  • versgemalen peper
  • zout
  • 100 g boter
  • 50 g gerookt vet spek, gesnipperd
  • 2 grote uien, in dunne ringen
  • aroma

Bereiden

Was de stukken haas onder stromend water en droog ze af met keukenpapier. Leg de haas in een kom en schenk er de wijn op. Voeg de ui,de knoflook, de selderij, de wortel, de laurierblaadjes,de kruidnagels, de jeneverbessen, de kaneel, de marjolein en de tijm toe. Laat de haas 48 uur marineren en keer hem regelmatig eens om. Neem daarna de haas uit de marinade, droog het vlees met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper en zout. Verwarm 70 gram boter, bak daarin het spek langzaam uit en braad de stukken haas even aan. Voeg de rest van de boter toe en fruit de ui even mee. Zeef de marinade en voeg wat van de marinade toe als de boter te warm wordt. Laat de haas in de pan op een laag pitje gaar worden. Neem de haas uit de pan. Voeg 6 eetlepels marinade toe, laat deze op een flinke vlam voor een gedeelte verdampen en giet de jus over de haas. Lekker met gekookte aardappelen en rode kool met appeltjes.

Bronvermelding