Kip met zuurkool

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 25-01-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 g gerookt spek, dobbelsteentjes
  • 60 g boter
  • 4 kleine kippepoten
  • 2 grote gesnipperde uien
  • versgemalen peper
  • zout
  • 500 g fijne zuurkool
  • aroma

Bereiden

Doe het spek in de vleespan, voeg de boter toe en bak het spek langzaam in de boter uit. Schep de spekjes uit de pan. Was de kippepoten en droog ze met keukenpapier. Bestrooi het vlees met peper en zout bak het aan alle zijden mooi van kleur. Fruit op het laatste ogenblik de uitjes mee. Haal de zuurkool wat uit elkaar. Bedruppel de zuurkool met weinig aroma en bak er de gebakken spekjes door. Leg de zuurkool op de kippepoten in de pan. Schenk er langs de rand 1 1/2 dl kokend water bij en doe het deksel op de pan, zodra de inhoud kookt. Draai de vlam laag en laat de kippepoten in 30 minuten gaar worden. Schep de zuurkool uit de pan in een voorverwarmde schaal. Leg er de kippepoten bovenop en giet de jus over het vlees in de schaal of serveer het er apart bij. Een luchtige aardappelpuree past hier uitstekend bij.

Bronvermelding