Menu
Witlofschotel met gehakt, uit de oven
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,
Laatst aangepast: 15-03-2006 | 11 keer bewaard
Ingrediënten
- 800 gram witlof
- 500 g gr rundgehakt
- 2 zk 2 zakjes ovenpuree
- 1 zak 150 gr oude geraspte kaas
- nootmuskaat
- versgemalen peper en zout
- evt. kaneel
- vloeibare boter
Bereiden
Gehakt rul bakken met wat boter,peper,zout,nootmuskaat, eventueel wat kaneel.De grof gesneden witlof toevoegen en kort meewokken.De ovenpuree maken volgens verpakking.Ovenschaal vullen met gehaktmengsel en puree,daar overheen de geraspte kaas.Dit alles 25 minuten in de oven,ongeveer 175 graden.Lekker met een groene gemende salade met walnoten.
Materialen
wok en ovenschaal.
Bronvermelding
Bron onbekend