Witlofschotel met gehakt, uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 15-03-2006 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gram witlof
  • 500 g gr rundgehakt
  • 2 zk 2 zakjes ovenpuree
  • 1 zak 150 gr oude geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • versgemalen peper en zout
  • evt. kaneel
  • vloeibare boter

Bereiden

Gehakt rul bakken met wat boter,peper,zout,nootmuskaat, eventueel wat kaneel.De grof gesneden witlof toevoegen en kort meewokken.De ovenpuree maken volgens verpakking.Ovenschaal vullen met gehaktmengsel en puree,daar overheen de geraspte kaas.Dit alles 25 minuten in de oven,ongeveer 175 graden.Lekker met een groene gemende salade met walnoten.

Materialen

wok en ovenschaal.

Bronvermelding