Omelette Provencale

Anders, Lunch, 2 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 08-01-2016 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 theelepel zout
  • 4 eetlepels boter
  • 2 tomaten
  • 4 zwarte olijven

Bereiden

Klop de eieren met een vork en breng ze op smaak met peper en zout. Pel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en hak ze fijn. Ontpit 4 zwarte olijven en snijd 2 in dunne plakjes. Hak 4 basilicumblaadjes fijn. Bak de tomaten, olijven en basilicum een paar minuten in boter. Voeg dit aan het eimengsel toe. Smelt 2 eetlepels boter in een koekepan. Schenk, als de boter bruin begint te worden, het eimengsel in de pan. Schud de pan heen en weerzodat het eimengsel egaal gaar wordt of roer een of twee maal met een vork. Til de pan aan één kant op en vouw de omelet met een vork of een spatel in een ovale vorm. Laat de omelet op een warme schotel glijden.

Bronvermelding