Gevulde champignons met mozzarella en pittige chutney

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 20 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote champignons

Bereiden

4 grote champignons 200 gram mozzarella 100 gram verse rode chilipepers 1 teenje knoflook 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten verse basilicum 2 eetlepels basamico azijn 2 eetlepels parmezaanse kaas olijfolie BereidingVerwarm de oven voor op 200 graden. Snij de chilipepers open en verwijder de zaadjes. Snij de pepertjes in dunne plakjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit de pepertjes in de olie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Doe de pepertjes in een schaal. Pers een teentje knoflook uit over de chilipepertjes. Snij een bosje basilicum fijn en voeg deze samen met de pijnboomputten toe aan de schaal. Besprekel het geheel met twee eetlepels balsamico azijn en roer het goed door. Maak de champignons schoon, verwijder de steeltjes en besprekel ze met een btje olie. Plaats de champignons op een bakplaat in de oven. Haal de champignons er na ongeveer 6 minuten uit. Snij de mozzarella in plakjes en leg deze op de champignons. Strooi er parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak overheen. Zet de champignons terug in de oven en laat deze staan tot de kaas gesmolten is. Verspreid de chili-chutney over 4 borden. Haal de gevulde champignons uit de oven, plaats deze bovenop de chutney. Serveer het gerecht warm. Variatie-tipsBij voorkeur buffelmozzarella gebruiken.

Bronvermelding