Chocolademousse met een vleugje cognac. Lekker met mango-passievruchtenmousse

Anders, Nagerecht, 8 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 240 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr. pure chocolade, fijngehakt
  • 30 gr. boter
  • 2 eieren, licht geklopt
  • 3 eetlepels cognac
  • 4 eiwitten
  • 5 eetlepels fijne suiker
  • 500 ml. slagroom

Bereiden

Doe de chocolade in een hittebestendige kom boven een steelpan met kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten. Voeg de boter toe en roer tot ze is gesmolten. Neem de kom uit het water en laat de inhoud een paar minuten afkoelen. Voeg dan de eieren en de cognac toe en roer. Klop de eiwitten stijf in een schone, droge kom met een elektrische mixer of een garde en voeg er langzaam de suiker aan toe. Klop eenderde van de eiwitten onder het chocolademengsel, zodat het luchtiger wordt en schep er dan de rest door met een grote metalen lepel of spatel. Klop de slagroom en schep hem door de mousse. Verdeel de mousse over acht glazen of doe hem in een grote kom, dek af en laat tenminste vier uur in de koelkast staan.

Bronvermelding