Prei- en aardappelsoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 25-10-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr. boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 preien, alleen het wit, in ringen
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 200 gr. aardappelen, in stukjes
  • 750 ml. kippenbouillon
  • 220 ml. room
  • 2 eetlepels gehakte bieslook

Bereiden

Smelt de boter in een grote pan en voeg de ui, prei, bleekselderij en knoflook toe. Sluit de pan en laat het onder af en toe roeren vijftien minuten zachtjes stoven op een laag vuur tot de groenten zacht, maar niet bruin zijn. Voeg de aardappelen en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep twintig minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan. Laat de soep een beetje afkoelen en pureer hem dan in een blender of keukenmachine. Schiet de soep terug in de schone pan. Breng de soep langzaam aan de kook, voeg de room toe, breng op smaak met zout en witte peper en laat weer warm worden zonder te koken. Serveer warm of goed gekoeld, gegarneerd met bieslook.

Bronvermelding