Quiche / Tomatentaart (Clafoutis aux tomates) Ook lekker als hapje

Hartige Taarten, Lunch, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 18-07-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten, rijp en stevig
  • fijn zeezout
  • 2 stuks grote eieren
  • 2 stuks grote eidooiers
  • 8 cl crème fraîche
  • 60 gram (vers) geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes

Bereiden

Verwarm de oven 10 min. voor op 190 graden C. Ontvel de tomaten, verwijder de pulp en snijd ze ieder (in de hoogte) in 4 stukken. Leg de tomaten naast elkaar op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier, bestrooi met ruim zeezout. Dek ze af met een dubbelgevouwen stuk keukenpapier. Laat de tomaten ca. een uur uitlekken. Vermeng in een kom de eieren, eidooiers, crème fraîche, de helft van de kaas en de helft van de tijm. Voeg een beetje zout toe en klop het geheel snel door elkaar. Leg de tomaten in de schaal, schenk het beslag erover. Strooi de rest van de kaas en tijm er over. Zet de schaal in het midden van de oven. Laat ca. 30 minuten bakken totdat het beslag goudgeel en knapperig is. Serveer warm of op kamertemparatuur. Eventueel met een groene salade. Wijn: een jonge Côtes-du-Rhône Tip: de clafoutis is (in kleine stukjes) ook lekker als hapje bij de borrel.

Materialen

een ronde schaal, diameter 27 cm.

Bronvermelding