Menu
Erwtensoep
Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 75 minuten, Bereiding: 15 minuten,
Laatst aangepast: 22-01-2006 | 5 keer bewaard
Ingrediënten
- 500 gram spliterwten
- 1 prei
- 1 winterwortel
- 1 halve knolselderij
- 1 bosje selderij takjes
- 1 laurierblad
- 1 kruidenbuiltje
- 500 gram schouderkarbonade
- 1 rookworst
- 1 bakje magere spekblokjes
- peper en zout
Bereiden
Doe 2 liter water in de pan. Voeg hier de schouderkarbonades, spekjes, spliterwten, 1 eetlepel zout, kruidenbuiltje en het laurierblad aan toe. Breng dit aan de kook en laat dit 45 minuten zachtjes koken. Af en toe even roeren.
Ondertussen was je de groenten en snij je het in blokjes.
Haal na 45 minuten het kruidenbuiltje en de karbonades uit de soep. Gooi kruidenbuiltje weg en snijd het bot van het vlees, snij het vlees in stukjes en voeg dit weer toe aan de soep. Voeg ook de gesneden groente toe aan de soep en laat het geheel nog 30 minuutjes zachtjes koken. Voeg op het laatst zout en peper naar smaak toe. Verwijder ook het laurierblad.
Lekker met stokbrood en kruidenboter.
Materialen
Grote soeppan, houten lepel, snijplank, scherp mes
Bronvermelding
Bron onbekend