Chilikip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 26-08-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 chilipepers
  • 3 vleestomaten
  • 500 gram kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 75 gram spekblokjes
  • 2 eetlepels tacokruiden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 400 gram kidneybonen
  • 1/2 bosje koriander
  • limoensap
  • 1 bekertje creme fraiche

Bereiden

Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de pepers schoon en snijd ze in ringen. Was de tomaten en snijd ze in stukken. Snijd de kipfilet in kleine stukjes of maal het tot gehakt in de keukenmachine. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip met het spek, de uien, knoflook en de pepers circa 5 minuten. Voeg de tacokruiden en de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Voeg de wijn en tomaten toe. Voeg de uitgelekte bonen toe en laat de chili 20 minuten afgedekt zachtjes stoven. Hak de koriander. Schep de chili op de borden, besprenkel met limoensap naar smaak. Bestrooi met koriander en schep er een lepel crème fraîche op.

Bronvermelding