Rode Uien Chutney

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • rode uien

Bereiden

Wil je het bewaren zorg dan voor gesteriliseerde potten. Maar in de koelkast blijft het best een weekje goed. Snij 8 rode uien in halve ringen. Doe ze in een pan met 100 gram witte basterdsuiker en smoor ze op halfhoog vuur zo'n 10 minuten tot ze zacht zijn. Doe er dan 100 ml rode wijnazijn, wat kaneel en 100 ml rode wijn bij. Zonder deksel nog zo'n 10 à 15 minuten smoren tot het vocht bijna verdampt is. Van het vuur af mag er altijd een scheutje rode bessensiroop of likeur (vlierbessen/cranberry) bij maar hoeft niet. Goed doorroeren. In plaats van die eeuwige zalmsalade leg je vervolgens een plakje geitenkaas/brie/camembert op een bruin stukje stokbrood. Hapje Rode Uien Chutney erop en een minuutje onder de gril.

Bronvermelding