Varkenshaasoesters

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 01-05-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 Varkenshaasjes
  • 8 eetlepels Mosterd
  • 4 eetlepels Olijfolie of 200 gr. Alpro Bak&Braad
  • 1/2 Courgette
  • 1 grote Ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 tablet Groentenbouillon
  • 5 eetlepels Creme Fraiche of Alpro Cuisine

Bereiden

Voorbereiding: -Snij de varkenshaasjes in stukken van ong. 3 cm dik en bestrijk ze met de mosterd; -Snij de ui en de courgette in kleine stukjes en doe ze in een kom; -Pers de knoflookteentjes er boven uit en meng het door elkaar; -Los de bouillontablet op in een kopje kokend water, voeg dit bij het groentenmengsel en roer goed door elkaar. Bereiding: -Verwarm de olijfolie of het bak&braad product in de hapjespan en bak de varkensoesters op hoog vuur bruin en verlaag de temperatuur; -Schep met de schuimspaan het groentenmengsel uit de bouillon en voeg dit bij de varkensoesters; -Bak de varkensoesters in 2-3 min. af onder regelmatig omkeren, leg ze op een schaal en garneer ze met de groentenmelange; -Zet de schaal in een voorverwarmde oven of bedek de schaal met aluminiumfolie; -Gooi de overgebleven bouillon in de hapjespan en bindt dit met de Creme Fraiche of de Alpro Cuisine voor een lekkere saus.

Materialen

Hapjespan, kom, kopje, schuimspaan en stuk aluminiumfolie of voorverwarmde oven.

Bronvermelding