'Eieren op zijn Brussels', verz. door Fleur

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 12-03-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • per persoon: een stronk witlof en ......

Bereiden

Een typisch Belgisch, recept, licht en fijn, dat de fijnproever zeker zal kunnen bekoren. - per persoon: een stronk witlof van gemiddelde grootte, gestoofd een koffielepel boter een soeplepel bechamelsaus 2 eieren - De stronk witlof cutteren* en in een pan leggen. De boter toevoegen en verwarmen. Binden met een volle lepel bechamelsaus. 2 eieren breken en lichtjes bestrooien met verkruimelde beschuit of paneermeel. - Bakken zoals een spiegelei. - Cutter* Een elektrisch gereedschap - soms nog handbediend als gebogen lemmet met aan beide zijden een opstaande handgreep om vis, vlees, groenten en tuinkruiden te hakken. Vrijwel alle foodprocessors kunnen cutteren ( = hakken), raspen en in plakjes snijden.

Bronvermelding