Aardappelkoekjes met gerookte zalm en mosterddressing

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 grote aardappelen (ongeveer 700 gram in totaal)

Bereiden

3 grote aardappelen (ongeveer 700 gram in totaal) 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook 60 gram boter, gesmolten zeezout versgemalen zwarte peper 60 milliliter olijfolie Serveer hierbij: 8 plakken gerookte zalm mosterddressing Ingrediënten mosterdressing: 2 theelepels Dijon-mosterd 2 theelepels suiker 0,5 theelepel zout 1 theelepel witte-wijnazijn 60 milliliter canola-olie Bereiding: Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius (gasstand 2). Rasp de geschilde aardappelen en pers het overtollige vocht eruit. Doe de aardappelen in een kom en voeg bieslook, gesmolten boter en wat zout en peper toe. Verhit de olie in een grote pan op een matig tot hoog vuur. Schep per aardappelkoekje 1,5 eetlepel van het mengsel in de pan en bak dit tot het aan beide kanten goudbruin is. Dep het droog op keukenpapier en houd het warm in de oven tot alle aardappelkoekjes klaar zijn. Klop met een garde mosterd, suiker, zout en azijn in een kom door elkaar tot de suiker is opgelost. Giet er vervolgens in een dunne straal de olie bij en blijf kloppen. Leg op elk bord twee koekjes, drapeer de zalm erop en besprenkel ze met mosterddressing. Je kunt ze desgewenst garneren met takjes verse kruiden.

Bronvermelding