Aardbeien-kersentrifle met amandelen (Fantastische toetjes)

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • een bisuitrol met jam (swiss roll) van 400 gram

Bereiden

ngrediënten voor de trifle: een bisuitrol met jam (swiss roll) van 400 gram 2 eetlepels amaretto 150 gram aardbeienjam 300 gram aardbeien, van kroontjes ontdaan Ingrediënten voor syllalub: geraspte schil van 1 sinaasappel, plus 2 eetlepels sap flinke kneep citroensap 1,2 deciliter zoete wijn 2 eetlepels cognac 50 gram poedersuiker v 3 deciliter slagroom Ingrediënten voor de garnering: 200 gram kersen 25 gram geroosterde geschaafde amandelen (Strooi de amandelen om ze te roosteren op een bakplaat en laat in 8-10 minuten in een tot 200 graden Celsius, gasstand 4 lichtbruin kleuren) poedersuiker om te bestuiven Bereiding: Bekleed de wand van een glazen schaal van 20 cm doorsnee en minstens 8 cm diepte met 2 cm dikke plakken biscuitrol; snijd het restant in3-4 cm dikke plakken en verdeel ze op de bodem. Sprenkel de amaretto erover. Druk de jam door een zeef in een kom, snijd de aardbeien in plakjes en roer ze door de jam. Schep dit over de cakelaag. Klop voor de syllabub sinaasappelschil en -sap met het citroensap, de wijn, cognac en poedersuiker in een grote kom door elkaar. Klop er geleidelijk de slagroom door en blijf kloppen tot het een lichte, luchtige roomvla is. Hij moet de consistentie van stijfgeklopte slagroom hebben, maar als u te lang klopt kan de massa schiften; ik gebruik een elektrische handmixer. Schep de syllabub in de schaal over de cakelaag. Zet hem afgedekt een nacht in de koelkast. De syllabub krijgt de tijd om op te stijven en het sap zal in de cakelaag trekken. Garneer de trifle vlak voor het opdienen met de kersen en de amandelen en bestuif alles met poedersuiker. Traditionele trifle: Vervang de biscuitrol door 6 cakejes, snijd ze in stukken zodat ze passen.

Bronvermelding