Lamsbout

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 45 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1.5 kg lamsbout
  • 4 teentjes knoflook (gesneden)
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 500 gr rundergehakt
  • 4 el olijfolie
  • 250 gr langkorrelige rijst
  • zout en peper
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl piment (gemalen)
  • 500 ml runder bouillon
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr pistache noten
  • 50 gr pijboompitten

Bereiden

Het lamsvlees: Maak inkepingen in het lamsvlees en steek hierin de knoflook. Wrijf het vlees in met olie, zout en peper. Braad de lamsbout in een voorverwarmde oven op 200 C (stand 6). Braadtijd ongeveer 20-30 minuten per 500 gram. De vulling:(hashwa) Bak het gehakt rul en 2 el olie. Voeg de rijst toe. Voeg zout, peper, kaneel en piment toe. Schenk de kokende bouillon erbij en roer goed door. Met deksel op de pan ongeveer 25 minuten laten pruttelen totdat de rijst gaar is. Bak de gemengde noten (grof gehakt) in olie tot ze net gaan verkleuren. Voeg de noten toe aan de vulling voor het opdienen. De vulling kan vooraf klaargemaakt woren en vervolgens opgewarmd worden in de oven bij het lamsvlees. (ongeveer 30 minuten)

Bronvermelding